Kanel även i små doser har en bra effekt på blodsockernivån. Dvs inget onödigt insulinpåslag som förhindrar fettförbränning och lagrar fettet vackert under huden och likt vindruvsklasar runt de inre organen i väntan på skrala tider.
Det kommer inga skrala tider!
Kanel sänker GI index för en måltid upp mot 29%.
Dessutom hjälper kanel till att hålla maten i magsäcken. Mätt fortare och längre. Inget onödigt sug efter det man skall undvika.
Nu står det sällan på paketen vad det är för sorts kanel. I huvudsak tre sorter.
Ceylonkanel, Cassiakanel och Saigonkanel.
Samtliga fungerar men dock är Saigonkanel eller Vietnamesisk kanel bäst.
Ceylonkanel är en rulle.
Cassiakanel rullas ut år båda hållen. (som på bilden)
Saigonkanel har jag nog aldrig sett.
Har du kanel i skåpet som har stått sedan julen 97 så släng den. Bäst att köpa stänger och mala själv.
Använd inte för mycket! Max 4 gram/dag. 1och 1/2 tesked max! Det finns aktiva ämnen som kan skada. Framför allt blodförtunnande.
Använd kanel i kaffet. Helst ingen. Faktiskt bättre med grädde ur viktminskningsperspektiv.
Grymt! nu blir det fan kanel till ALLT!
SvaraRaderaHellen